Paupiette de la poulette

Zdarzenie miało miejsce dnia 25 marca 2006.

Etap I 

1838 Mistrz przystępuje do przygotowania kurzej piersi ...

1839 ... nadziewa ja Cammembertem...

1842 ... i owija w dokładnie przeanalizowany płat szynki suszonej w gorącym powietrzu. 

Etap II  

1924   Mistrz przygotowuje sos.

Etap III 

 2056 Sos jest podgrzewany przy ciągłym mieszaniu przez kuchcika...
... a równocześnie Mistrz umieszcza potrawę w piekarniku trzymając rękę "na pulsie"

aby uchwycić właściwy moment. 

2058 Ręka "wychwyciła puls" i wyłączyła grzałki (trzecie od lewej pokrętło jest już ustawione na 0) - potrawa jest upieczona!

2100 Mistrz wyjmuje potrawę z piekarnika...

Etap IV 

2101   Finis coronat opus ... odpowiednio przystraja, polewa sosem...

... i prezentuje SWE DZIEŁO. 

Etap V 

Mniej istotną częścią zdarzenia, która nieuchronnie nastąpiła, jest łakoma konsumpcja Dzieła przez zebranych.

 To ostatnie chwile 2116
 zanim dzieło znikło w przepastnych brzuchach zebranych.
 Jest to chwila, w której zastanowić się wypada nad ulotnością prawdziwej sztuki.

 A oto uczestnicy zdarzenia (pierwszy od prawej Mistrz)

* Alicja * Wiesiek * Kama * Piotr * Gabi * Olga * Paweł * Kamila * Łukasz *

Foto: Wiesio ©

Zobacz inne, równie miłe spotkanie: Sałatka nicejska z filmem

statystyka